BEZLEPKOVÉ HOUSKY KVÁSKOVÉ

03.07.2024

BEZLEPKOVÉ HOUSKY Z ČERVENÉ ČOČKY A OVESNÝCH VLOČEK upgrade na KVÁSKOVÉ

Koukněte zde na webu také do složky ZDARMA 🙂❤️
 

Můžete je připravit i s klasickým kváskem lepkovým, viz popis. Já připravují s bezlepkovým a používám bezlepkové ovesné vločky.
Z této dávky jsem udělala 6 ks.

  • 250 g červené čočka 
  • 100 g ovesné vločky (já použila bezlepkové, pokud lepek můžete, dejte jakékoliv)
  • 40 g bezlepkového kvásku (nebo pokud jíte lepek tak 10-20 g žitného) - zamícháme si ho společně s namočením čočky a vloček, aby nám hezky prokvasil
  • 30 g olivový olej (nebo jiný) 
  • 6 - 7 g sůl koření (dle chuti, můžete i vynechat, můžete použít i nasušené bylinky apod.) 
  • 20 g psyllium (používám jemné práškové, ale tady by nemělo být hrubější problém)


Červenou čočku a ovesné vločky namočíme alespoň na 5 hodin. Poté čočku a vločky propláchneme a necháme na sítku okapat - zvážíme. Směs má mít 760 g. Pokud váží více, vodu vymačkáme, pokud váží méně, přidáme vodu.

Směs rozmixujeme (já tentokrát tyčovým mixérem). Poté zamícháme všechny ostatní suroviny - olivový olej, psyllium, sůl a koření a necháme přes noc prokvasit.

Ráno jsem vytvarovala housky, opatrně, abych neponičila prokvašení a dala upéct na 180 °C cca 30 - 35 minut.

Housky můžete potřít vodou s psylliem nebo vajíčkem a posypat semínky. Já je ještě do kříže rozřízla.

Necháme vychladnout na mřížce. 

Ať se vám podaří Verča

VÍCE RECEPTŮ, NÁVODŮ A RAD VE FACEBOOKOVÉ SKUPINĚ, viz odkaz níže.