AMARANTOVÝ POPCORN
Koukněte také do složky ZDARMA :-)
Jak postupovat? (viz níže najdete video)
Je potřeba zjistit správnou teplotu, při které bude amarant dobře praskat. Na mém sporáku je to 7 stupeň z 9. Na 6. stupni trvá dlouho než prasknou a na vyšším se rychle pálí. Je možné, že 2-3 dávky vylodíte, než najdete správný stupeň, proto testujte na malém množství. Až najdete "vaši správnou teplotu", nahřejte hrnec cca 4 minuty a až poté nasypte amarant.
DO HRNCE NEDÁVEJTE OLEJ !!!
Amarantový popcorn můžete přesít přes sítko, aby propadla případná zrna, která nepukla.
K čemu můžete amarantový popcorn použít?
- samozřejmě na jídlo jako klasický popcorn se solí nebo kořením
- do sladkých kaší
- slaných jídel jako křupavé "oživení" nebo do polévek
- do cukroví nebo na zdobení
Držím vám pěsti, ať se vám to podaří!!!
O amarantovém popcornu jsem se dozvěděla od výživové poradkyně Pavla Bezděková