BEZLEPKOVÉ PALAČINKY
Koukněte zde na webu také do složky ZDARMA ❤️
Dnešní snídaňo-předobědové palačinky ... musela jsem udělat 2 dávky, jak dětem chutnaly. Prý jsou jako klasické lepkové!
Těsto:
- 3 ks vajec (150 - 160 g)
- 100 g podmáslí (nebo voda, případně 50 g bílého jogurtu a 50 g vody)
- 200 g voda
- 50 g celozrnné rýžové mouky (nebo kukuřičná či jáhlová)
- 50 g rýžové mouky hladké (nebo pohanková hladká)
- 1 vanilkový cukr (není nutné, ale dodá super vůni)
Na ozdobu - marmeláda (my jsme použili domácí jahodovou)
Na smažení - olej
Všechny suroviny na těsto smícháme (dávám nejdříve tekuté suroviny - vajíčka podmáslí, vodu - rozmíchám a poté přidám všechny ostatní suroviny). Těsto necháme 10-15 minut postát a smažíme palačinky. Pánvička by měla být nepřilnavá a dobře rozpálená s tenkou vrstvou oleje. Je lepší je dělat tenčí, ale pozor, ať je nevysušíme. Jakmile se okraje začnou zvedat, opatrně otočíme.
AŤ SE VÁM PODAŘÍ !!! ❤️ Verča Vintrová