ON-LINE KURZ
PEČENÍ KVÁSKOVÉHO CHLEBA PRO ZAČÁTEČNÍKY
KVÁSKOVÝ CHLÉB … jaké pocity ve Vás vyvolávají tato 2 slova? Nadšení, úžas, touhu nebo naopak zděšení, hrůzu a pocit, že toto je pro Vás nedosažitelná meta?
Ať je to jakkoli, nabízím Vám svoji pomocnou ruku… vlastně obě. Obě ruce, které moc rády pracují s těstem a těší se, že to naučí i Vás.
TERMÍN:
V uzavřené Facebookové skupině, kde Vám budu vše vysvětlovat a odpovídat na otázky.
Pro ty, kteří svůj kvásek ještě nemají, bude součástí kurzu i video-návod na jeho vypěstování.
Budeme se věnovat těmto tématům:
Proč je vlastně dobré péct pečivo z žitného kvásku (vs. pečivo z droždí).
Jak kvásek krmit a péče o něj, aby se mu dobře dařilo. Jak ho skladovat a uchovávat.
Jak si překrmit žitný kvásek na pšeničný.
Jak si naplánovat pečení chleba tak, abychom to zvládli i během pracovního týdne - vysvětlíme si i kynutí v teple a v lednici.
Ukážeme si, jak poznat správně nakynutý kvásek, rozkvas a další fáze kynutí těsta.
Jak využít odložený kvásek (rady, tipy a recepty).
Uchování a skladování mouk.
Ukážu Vám jak chleba upéct, jak ho ozdobit a nařezat.
Už jste se mockrát pokoušeli začít péct kváskový chléb a nikdy to nedopadlo tak, jak jste chtěli ? Chléb Vám překynul a upekli jste placku? Nebo byl hutný nebo kyselý?
I já jsem stála před lety ve stejném bodě, jako teď Vy. Měla jsem štěstí. Velkou podporou pro mě byla tenkrát moje kamarádka, která mi vše trpělivě vysvětlovala, odpovídala na moje otázky a já to díky ní nevzdala a začala skutečně péct kváskový chléb.
Moc ráda bych, abyste i Vy cítili ten úžasný pocit štěstí, že jste to dokázali :-)
V 1. týdnu si upečeme:
- ŽITNÝ CHLÉB - vysvětlíme si jak poznat správné nakynutí a jak si z tohoto základního receptu vytvořit nespočet dalších variant. Je to můj osvědčený recept, který pečeme i na živých kurzech
- SLANÉ SUCHARY Z ODLOŽENÉHO KVÁSKU
- ŽITNO - ŠPALDOVÝ CHLÉB DO FORMY S BRAMBOROU A SMAŽENOU CIBULKOU
Ve 2. týdnu si upečeme:
- KLASICKÝ CHLÉB kynutý v ošatce. Je to také můj nejoblíbenější recept, který jsem vždy pekla mým kamarádům a známým. Také Vám ukážu, jak si z toho receptu udělat velké množství variant.
- KVÁSKOVOU BÁBOVKU z odloženého kvásku
- ŽITNÝ CHLÉB S KAŠÍ - ukážu Vám, jak díky této maličkosti vydrží déle vláčný a chutný
Ve 3. týdnu si upečeme:
- BAREVNÝ CHLÉB KYNUTÝ V OŠATCE pomocí zeleninového pyré
- KVÁSKOVÉ PERNÍČKY - protože Vánoce se blíží :-)
- MÁSLOVÝ TOUSTOVÝ CHLÉB, který můžete jíst se sladkou i slanou přílohou
Bojíte se, že všechno nestihnete?
Ke kurzu budete mít přístup po celý následující rok od jeho ukončení a tedy i dostatek času na upečení všech receptů.
BONUS
- Jako bonus dostanete v 3. týdnu recept na KVÁSKOVOU VÁNOČKU, protože to určitě v nadcházejícím vánočním čase využijete. Ukážu Vám jednoduché zapletení, které zvládne i začátečník a také složitější pro pokročilé a odvážné. Ukážeme si, jak má vypadat správně nakynutá vánočka a jak ji upéct. Z tohoto receptu si snadno vyrobíte i výborné LOUPÁČKY.
- CELOZRNNÝ ŠPALDOVÝ CHLÉB kynutý ve formě.
- Dalším bonusem bude způsob, jak jednoduše dárkově zabalit chléb, který se výborně hodí jako dárek či pozornost pro Vaše kamarády, paní učitelky a známé.
ALE VÍTE, CO JE ÚPLNĚ NELEPŠÍ ODMĚNA ZA VAŠI SNAHU? Vidět Vaše děti a členy rodiny pochutnávat si na Vámi upečeném domácím chlebu. Recepty, které Vám v kurzu předám, jsou dlouhodobě "testovány" na naší rodině a kamarádech :-)
Pokud jste kváskový chléb do tohoto okamžiku kupovali, věřím, že se Vám částka za pár týdnů vrátí i v této úspoře!
SOUTĚŽ
Abych Vás motivovala a podpořila ve Vašem úsilí a odhodlání, vymyslela jsem pro Vás v rámci kurzu soutěž. Hlavní výhrou bude vrácení peněz za kurz. Další výhry budou pomůcky na pečení chleba.
Moc se na Vás Těším!!! Máte-li otázky, určitě mi napište.
Veronika Vintrová