ON-LINE KURZ

PEČENÍ KVÁSKOVÉHO CHLEBA PRO ZAČÁTEČNÍKY

KVÁSKOVÝ CHLÉB … jaké pocity ve Vás vyvolávají tato 2 slova? Nadšení, úžas, touhu nebo naopak zděšení, hrůzu a pocit, že toto je pro Vás nedosažitelná meta?

Ať je to jakkoli, nabízím Vám svoji pomocnou ruku… vlastně obě. Obě ruce, které moc rády pracují s těstem a těší se, že to naučí i Vás.

TERMÍN: 

V uzavřené Facebookové skupině, kde Vám budu vše vysvětlovat a odpovídat na otázky.

Pro ty, kteří svůj kvásek ještě nemají, bude součástí kurzu i video-návod na jeho vypěstování.


Budeme se věnovat těmto tématům:

  • Proč je vlastně dobré péct pečivo z žitného kvásku (vs. pečivo z droždí).

  • Jak kvásek krmit a péče o něj, aby se mu dobře dařilo. Jak ho skladovat a uchovávat.

  • Jak si překrmit žitný kvásek na pšeničný.

  • Jak si naplánovat pečení chleba tak, abychom to zvládli i během pracovního týdne - vysvětlíme si i kynutí v teple a v lednici.

  • Ukážeme si, jak poznat správně nakynutý kvásek, rozkvas a další fáze kynutí těsta.

  • Jak využít odložený kvásek (rady, tipy a recepty).

  • Uchování a skladování mouk.

  • Ukážu Vám jak chleba upéct, jak ho ozdobit a nařezat.

Už jste se mockrát pokoušeli začít péct kváskový chléb a nikdy to nedopadlo tak, jak jste chtěli ? Chléb Vám překynul a upekli jste placku? Nebo byl hutný nebo kyselý? 

I já jsem stála před lety ve stejném bodě, jako teď Vy. Měla jsem štěstí. Velkou podporou pro mě byla tenkrát moje kamarádka, která mi vše trpělivě vysvětlovala, odpovídala na moje otázky a já to díky ní nevzdala a začala skutečně péct kváskový chléb. 

Moc ráda bych, abyste i Vy cítili ten úžasný pocit štěstí, že jste to dokázali :-) 

V 1. týdnu si upečeme:

- ŽITNÝ CHLÉB - vysvětlíme si jak poznat správné nakynutí a jak si z tohoto základního receptu vytvořit nespočet dalších variant. Je to můj osvědčený recept, který pečeme i na živých kurzech

- SLANÉ SUCHARY Z ODLOŽENÉHO KVÁSKU

- ŽITNO - ŠPALDOVÝ CHLÉB DO FORMY S BRAMBOROU A SMAŽENOU CIBULKOU

Ve 2. týdnu si upečeme:

- KLASICKÝ CHLÉB kynutý v ošatce. Je to také můj nejoblíbenější recept, který jsem vždy pekla mým kamarádům a známým. Také Vám ukážu, jak si z toho receptu udělat velké množství variant. 

- KVÁSKOVOU BÁBOVKU z odloženého kvásku

- ŽITNÝ CHLÉB S KAŠÍ - ukážu Vám, jak díky této maličkosti vydrží déle vláčný a chutný


Ve 3. týdnu si upečeme:

- BAREVNÝ CHLÉB KYNUTÝ V OŠATCE pomocí zeleninového pyré

- KVÁSKOVÉ PERNÍČKY - protože Vánoce se blíží :-)

- MÁSLOVÝ TOUSTOVÝ CHLÉB, který můžete jíst se sladkou i slanou přílohou


Bojíte se, že všechno nestihnete? 

Ke kurzu budete mít přístup po celý následující rok od jeho ukončení a tedy i dostatek času na upečení všech receptů.

BONUS

- Jako bonus dostanete v 3. týdnu recept na KVÁSKOVOU VÁNOČKU, protože to určitě v nadcházejícím vánočním čase využijete. Ukážu Vám jednoduché zapletení, které zvládne i začátečník a také složitější pro pokročilé a odvážné. Ukážeme si, jak má vypadat správně nakynutá vánočka a jak ji upéct. Z tohoto receptu si snadno vyrobíte i výborné LOUPÁČKY.

- CELOZRNNÝ ŠPALDOVÝ CHLÉB kynutý ve formě. 



- Dalším bonusem bude způsob, jak jednoduše dárkově zabalit chléb, který se výborně hodí jako dárek či pozornost pro Vaše kamarády, paní učitelky a známé. 


ALE VÍTE, CO JE ÚPLNĚ NELEPŠÍ ODMĚNA ZA VAŠI SNAHU? Vidět Vaše děti a členy rodiny pochutnávat si na Vámi upečeném domácím chlebu. Recepty, které Vám v kurzu předám, jsou dlouhodobě "testovány" na naší rodině a kamarádech :-)

Pokud jste kváskový chléb do tohoto okamžiku kupovali, věřím, že se Vám částka za pár týdnů vrátí i v této úspoře!  


SOUTĚŽ

Abych Vás motivovala a podpořila ve Vašem úsilí a odhodlání, vymyslela jsem pro Vás v rámci kurzu soutěž. Hlavní výhrou bude vrácení peněz za kurz. Další výhry budou pomůcky na pečení chleba.


Moc se na Vás Těším!!! Máte-li otázky, určitě mi napište.

Veronika Vintrová