VYPĚSTUJ SI SVŮJ BEZLEPKOVÝ KVÁSEK
Chcete si upéct bezlepkový kváskový chléb, ale chybí Vám ta hlavní surovina bezlepkový kvásek? Pojďte si ho se mnou založit.
✅ Po přihlášení Vám dorazí email s pomůckami a informacemi, jak výzva proběhne.
✅ Ve čtvrtek 29.5. vám dorazí email s prvním videem.
✅ Tentokrát jsem zvolila metodu, která je méně náročná na hlídání a Váš čas a má jistější výsledek (tím bude funkční bezlepkový kvásek). Vše Vám vysvětlím v emailu.
✅ Kvásek si můžete založit z jakékoliv bezlepkové mouky nebo směsi.
✅ Pomocí bezlepkového kvásku si můžete upéct výborné chleby, housky, bagety, rohlíky, loupáčky, bábovky, sladké chlebíčky a další. Prostě vše, co jde upéct s droždím.
Oproti droždí má kváskové pečivo spoustu výhod:
- Procesem fermentace je tzv. před-chystané a je pro naše zažívání lépe stravitelné a výživové látky lépe využitelné
- Má jedinečnou nezaměnitelnou chuť
- Má nižší glykemický index, což napomáhá pocitu sytosti a hubnutí (nedochází k velkým výkyvům krevního cukru a tzv. "vlčímu hladu")
- Má delší trvanlivost oproti "ne-kváskovému" pečivu, protože je procesem fermentace přirozeně konzervované (vydrží i déle než týden a neplesniví)
- Kvásek nám vydrží na vždy (pokud se o něj správně staráme)
Pokud by se Vám nepodařilo kvásek si založit, ráda Vám po skončení pošlu svůj mnohaletý bezlepkový kvásek .
Těším se na Vás, Verča Vintrová
