Recepty

Vločky si namočíme předem pár hodin nebo přes noc. Propláchneme je a vymačkáme (měly by vážit 200-210 g, případně dolejeme vodu, pokud by nasákly méně).

Koukněte také do složky ZDARMA :-)

Jak postupovat? (viz níže najdete video)

Je potřeba zjistit správnou teplotu, při které bude amarant dobře praskat. Na mém sporáku je to 7 stupeň z 9. Na 6. stupni trvá dlouho než prasknou a na vyšším se rychle pálí. Je možné, že 2-3 dávky vylodíte, než najdete správný stupeň, proto testujte na...

Pokud máte hodně jakblek jako my, můžete zkusit tento recept :-) koukněte i do složky ZDARMA. Suroviny:150 g jáhly150 g rýže (já dala celozrnnou)1 kg jablek600 g voda100 g rozinky (nebo jiné sušené ovoce; můžete i vynechat, v takovém případě odečtěte 100 g vody)50 g lněná semínka (můžete dát i chia nebo vynechat, jen...

Více receptů najdete v mé skupině Malovaný chleba na Facebooku