VYPĚSTUJ SI SVŮJ KVÁSEK

Zakládat budeme kvásek BEZLEPKOVÝ, ŽITNÝ a PŠENIČNÝ. Záleží na Vás, který si zvolíte 🙂

Výzva je ZDARMA a začne 13.6.2024 ve facebookové skupině. Odkaz na ni Vám dorazí na Váš email po vyplnění kontaktních údajů.

Kváskové pečivo má řadu BENEFITŮ A VÝHOD:

  • pokud o kvásek správně pečujete, vydrží Vám navždy (ukážu a vysvětlím Vám jak na to) 

  • pomocí kvásku můžeme upéct v podstatě cokoliv, nejen chléb, ale také rohlíky, bagety, koláče, vánočky, buchty, knedlíky...

  • kváskové pečivo je mnohem lépe stravitelné, nezatíží tak naše zažívání a výživové látky z pečiva jsou lépe využitelné (i lepek je už před-rozložený)

  • takové pečivo má mnohem delší trvanlivost (pokud ho tedy ihned nesníte :-)), proces kvašení ho přirozeně konzervuje

  • jedinečná je i chuť kváskového pečiva, bez závanu droždí

  • má nižší glykemický index než běžné pečivo, zasytí nás tedy pocitově na delší dobu, což pomáhá při hubnutí 


VYPĚSTUJTE SI SE MNOU SVŮJ KVÁSEK, AŤ MŮŽETE TAKÉ ZAČÍT PÉCT KVÁSKOVÉ PEČIVO ! ❤️ 

V první fázi výzvy si připravíme fermentovanou vodu, která nám založení kvásku usnadní. Můžete ale tento krok přeskočit a začít míchat kvásek až klasicky pomocí vody a mouky, čemuž se také budeme věnovat. 

Moc se na Vás těším, Veronika Vintrová