VYPĚSTUJ SI SVŮJ BEZLEPKOVÝ KVÁSEK
Kvásky budeme zakládat z rýžové a čirokové mouky a ze směsi Schär mix B a Eatfit kváskové (zvolíte si jednu mouku či směs, ze které si kvásek chcete založit).
Výzva je ZDARMA a bude probíhat ve facebookové skupině od 23.9. do 29.9. 2024 (můžete si to poznačit už teď do kalendáře). Budu se vám týden intenzivně věnovat, pomáhat se zakládáním kvásků a radit. Budete mít možnost si z nového kvásku upéct i první chléb z jednodruhových mouk (jednodušší do formy nebo tmavý bezlepkový chléb kynutý v ošatce, viz obrázek).
Možná jste si kvásek už zkoušeli založit, ale nepodařilo se vám to? Věřím, že se mnou to zvládnete (budu vše míchat s vámi). Prozradím vám i takový malý, ale účinný, trik, jak na to trošku vyzrát :-)
Odkaz na skupinu Vám dorazí na Váš email po vyplnění kontaktních údajů. Přidat se můžete už nyní (informace k výzvě vám vložím do skupiny cca týden předem).
KVÁSKOVÉ PEČIVO MÁ ŘADU BENEFITŮ A VÝHOD ❤️
🍞 pokud se o kvásek správně staráme, vydrží nám navždy
🍞 pomocí kvásku můžeme upéct v podstatě cokoliv, nejen chléb, ale také rohlíky, bagety, koláče, bábovky, vánočky, buchty, knedlíky apod.
🍞 kváskové pečivo je mnohem lépe stravitelné, nezatíží tak naše zažívání a nutriční složky z pečiva jsou tak lépe využitelné
🍞 takové pečivo má mnohem delší trvanlivost, proces kvašení ho přirozeně konzervuje (běžně jím kváskový chléb i týden)
🍞 jedinečná je i chuť kváskového pečiva, bez závanu droždí
🍞 má nižší glykemický index než běžné pečivo, zasytí nás tedy pocitově na delší dobu, což napomáhá hubnutí
POJĎTE SI SE MNOU VYPĚSTOVAT SVŮJ KVÁSEK! ❤️
Moc se na Vás těším, Veronika Vintrová