BEZLEPKOVÁ BUCHTA S MANDLOVOU MOUKOU
Koukněte zde na webu také do složky ZDARMA 🙂❤️
Suroviny:
- 5 celých vajec, do 300 g dolijte vodu (moje vejce vážila cca 265 g, takže jsem dolila 35 g vody)
- 70 g olej (řepkový nebo slunečnicový)
- 150 g javorového sirupu (pokud je to na vás moc, dejte část sirupu a zbytek vodu), můžete dát i 110 g agávového sirupu a 40 g vody
- 100 g zralý banán
- 100 g zralé jablko (dala jsem i se slupkou)
- 100 g mandlová mouka (použila jsem Natural Jihlava)
- 100 g celozrnná rýžová mouka (Použila jsem Natural Jihlava)
- 50 g jáhlová mouka (použila jsem z Eatfitshopu - není hořká), můžete nahradit čirokovou
- 1 balíček prášku do pečiva (mám bezlepkový od Amylonu)
Tip: Pokud nemůžete jablko nebo naopak banán, dejte 200 g toho, co můžete.
- NA OZDOBU - čokoláda na vaření - já dala jen 40 g (tenoučkou vrstvu), ale dejte si klidně více
Postup:
Troubu si nahřejeme na 180 °C (já dávám horko-vzduch).
Vejce, olej, javorový sirup, banán, jablko rozmixujeme tyčovým mixérem nebo v jiném mixéru. Přidáme všechny ostatní suroviny (poslední pečící prášek), rychle vše zamícháme, tak aby bylo v těstě vše rovnoměrně.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečící papír) a upečeme na 180 °C 30 minut. Troubu se snažíme neotvírat. Propečení zkontrolujeme pomocí špejle (pokud by se těsto lepilo, necháme péci déle).
Na ještě horkou buchtu položíme čokoládu na vaření a necháme rozpouštět. Čokoláda bude "tát". Dělám to tak, že čtverečky po buchtě jezdím a později rozetřu stěrkou nebo lžící.
Dobrou chuť :-)