BEZLEPKOVÁ BUCHTA S MANDLOVOU MOUKOU

10.09.2024

Koukněte zde na webu také do složky ZDARMA 🙂❤️

Suroviny:

  • 5 celých vajec, do 300 g dolijte vodu (moje vejce vážila cca 265 g, takže jsem dolila 35 g vody)
  • 70 g olej (řepkový nebo slunečnicový)
  • 150 g javorového sirupu (pokud je to na vás moc, dejte část sirupu a zbytek vodu), můžete dát i 110 g agávového sirupu a 40 g vody
  • 100 g zralý banán
  • 100 g zralé jablko (dala jsem i se slupkou)
  • 100 g mandlová mouka (použila jsem Natural Jihlava)
  • 100 g celozrnná rýžová mouka (Použila jsem Natural Jihlava)
  • 50 g jáhlová mouka (použila jsem z Eatfitshopu - není hořká), můžete nahradit čirokovou
  • 1 balíček prášku do pečiva (mám bezlepkový od Amylonu)

Tip: Pokud nemůžete jablko nebo naopak banán, dejte 200 g toho, co můžete.

  • NA OZDOBU - čokoláda na vaření - já dala jen 40 g (tenoučkou vrstvu), ale dejte si klidně více

Postup:

Troubu si nahřejeme na 180 °C (já dávám horko-vzduch). 

Vejce, olej, javorový sirup, banán, jablko rozmixujeme tyčovým mixérem nebo v jiném mixéru. Přidáme všechny ostatní suroviny (poslední pečící prášek), rychle vše zamícháme, tak aby bylo v těstě vše rovnoměrně.

Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečící papír) a upečeme na 180 °C 30 minut. Troubu se snažíme neotvírat. Propečení zkontrolujeme pomocí špejle (pokud by se těsto lepilo, necháme péci déle).

Na ještě horkou buchtu položíme čokoládu na vaření a necháme rozpouštět. Čokoláda bude "tát". Dělám to tak, že čtverečky po buchtě jezdím a později rozetřu stěrkou nebo lžící. 

Dobrou chuť :-)