BEZLEPKOVÝ MAKOVÝ PERNÍK Z RÝŽOVÉ MOUKY

22.06.2024

... který není suchý a dětem moc chutná a chtějí ho upéct znovu a znovu :-)

  • 100 g mletého máku
  • 200 g oblíbené marmelády (vyzkoušenou mám jahodovou a třešňovou)
  • 4 ks vejce M (cca 200 - 220 g)
  • 100 g olej (já dala řepkový)
  • 250 g voda (případně částečně mléko)
  • 150 g cukru (dala jsem třinový krystal)
  • 150 g rýžová hladká
  • 150 g rýžová celozrnná
  • 1 pečící prášek do pečiva
  • perníkové koření dle chuti (já dávám 2 čajové lžičky, můžete i vynechat nebo dát třeba jen skořici)
  • NA OZDOBU PO UPEČENÍ - čokoládu na vaření (dávám cca 50 g)
Všechny suroviny smícháme a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C - cca 35 - 40 minut. Po upečení poklademe čokoládou na vaření, necháme ji rozpustit a rozetřeme.

Ať se vám podaří, více receptů najdete ve FB skupině, Verča Vintrová