BEZLEPKOVÝ PERNÍK S CUKETOU A MARMELÁDOU

29.06.2024
  • 150 g cukety bez semínek
  • 4 celá vejce M (cca 200 - 220 g)
  • 100 g olej (dala jsem řepkový)
  • 200 g voda
  • 160 g cukru (dala jsem třtinový krystal)
  • 100 g marmelády (dala jsem meruňkovou)
  • 150 g hladká čiroková mouka (kupuji ráda Probio, Albert ji má také pod svojí značkou Nature's Promise)
  • 150 g celozrnná rýžová mouka (šla by asi nahradit polohrubou nebo hrubou rýžovou nebo kukuřičnou)
  • 20 g kakao holandského typu
  • 1 prášek do pečiva
  • perníkové koření nebo skořice dle chuti
  • NA OZDOBU: čokoláda na vaření

Cuketu nastrouháme na hrubo a tyčovým nebo jiným mixérem ji rozmixujeme společně s vejci, olejem, vodou, cukrem a marmeládou.
Přidáme mouky, kakao, prášek do pečiva a koření. 

Vše důkladně promícháme (klidně i tyčovým mixérem) a dáme upéct na 180 °C cca 30 - 35 minut. Troubu je dobré si cca 10 minut předem předehřát.

 
Ještě horký perník pokladu čokoládou na vaření a rozetřu (horkem se rozpustí).


Ať se vám podaří!!! Verča 

OD 7.8.2024 NABÍZÍM BEZLEPKOVÝ KVÁSKOVÝ KURZ VE 3 VARIANTÁCH :-)