ČOKOLÁDOVÁ BUCHTA Z RÝŽOVÉ MOUKY

07.07.2024

Je to trošku do piškotova, takže těsto bude super u na bezlepkový dort vyzkouším asi za nedlouho na dceřiny narozeniny :-) super je, že se vajíčka nemusí vyšlehávat do pěny, jen se vše smíchá a upeče.

Recept:

  • 170 g olej
  • 100 g kvalitní čokolády na vaření 
  • 100 g voda
  • 5 celých vajec (já měla 278 g)
  • 180 cukru krystal (můžete dát 1 vanilkový)
  • 150 g hladká rýžová mouka
  • 100 g celozrnná rýžová mouka (nebo jinou polohrubou bezlepkovou mouku)
  • 1 prášek do pečiva 

V oleji jsem rozpustila čokoládu a nechala vychladnout. Poté jsem zamíchala všechny ostatní suroviny a dala péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Pekla jsem asi 35-40 minut.

Po upečení jsem buchtu rozřízla, protřela meruňkovou marmeládou a nahoře potřela čokoládou. Můžete si dát i půlky meruněk přímo do buchty (mám taky vyzkoušeno, nebo třešně) 

 Ať se vám podaří !!! Verča

VÍC RECEPTŮ NAJDETE VE FACEBOOKOVÉ SKUPINĚ, viz odkaz dole.