JABLEČNÝ BEZLEPKOVÝ PERNÍK

29.09.2024

Je vláčný. První den je malinko mokřejší, ale vydrží tak vláčný i další 2 dny (pak je lepší ho sníst, kvůli vyšší vlhkosti)

Koukněte zde na webu také do složky ZDARMA ❤️

  • 300 g jablka (můžete dát i se slupkou, ale rozmixujte najemno)
  • 100 g voda nebo mléko 
  • 100 g agávový sirup (nebo jiný, případně i cukr) 
  • 4 větší vejce (cca 220 g) 
  • 100 g odložený bezlepkový kvásek (nebo 50 g hladké bezlepkové jednodruhové mouky a 50 g voda) 
  • 50 g marmeláda (dala jsem višňovou) 
  • 100 g vlašské ořechy namleté najemno (nebo jiné ořechy, například mandlovou mouku) 
  • 100 g celozrnná rýžová mouka jemně mletá (dala jsem od Natural Jihlava), případně hrubější kukuřičnou 
  • 100 g hladká rýžová mouka (můžete dát i pohankovou) 
  • 1 pečící prášek 
  • perníkové koření 
  • kakao holandského typu (5-10 g)

NA OZDOBU: 

  • Čokoláda na vaření na ozdobu cca 50 g (ještě horký perník jí potřeme)

Jablka rozmixujeme společně s vodou, marmeládou a agávovým sirupem tyčovým nebo jiným mixerem na hladké pyré. Přidáme vejce, odložený kvásek a všechny ostatní suroviny. 

Důkladně promícháme a dáme péct na 180 °C cca 30 minut do předem vyhřáté trouby.

Použila jsem menší plech cca 33 x 23 cm s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem.