Je vláčný. První den je malinko mokřejší, ale vydrží tak vláčný i další 2 dny (pak je lepší ho sníst, kvůli vyšší vlhkosti)
Koukněte zde na webu také do složky ZDARMA ❤️
- 300 g jablka (můžete dát i se slupkou, ale rozmixujte najemno)
- 100 g voda nebo mléko
- 100 g agávový sirup (nebo jiný, případně i cukr)
- 4 větší vejce (cca 220 g)
- 100 g odložený bezlepkový kvásek (nebo 50 g hladké bezlepkové jednodruhové mouky a 50 g voda)
- 50 g marmeláda (dala jsem višňovou)
- 100 g vlašské ořechy namleté najemno (nebo jiné ořechy, například mandlovou mouku)
- 100 g celozrnná rýžová mouka jemně mletá (dala jsem od Natural Jihlava), případně hrubější kukuřičnou
- 100 g hladká rýžová mouka (můžete dát i pohankovou)
- 1 pečící prášek
- perníkové koření
- kakao holandského typu (5-10 g)
NA OZDOBU:
- Čokoláda na vaření na ozdobu cca 50 g (ještě horký perník jí potřeme)
Jablka rozmixujeme společně s vodou, marmeládou a agávovým sirupem tyčovým nebo jiným mixerem na hladké pyré. Přidáme vejce, odložený kvásek a všechny ostatní suroviny.
Důkladně promícháme a dáme péct na 180 °C cca 30 minut do předem vyhřáté trouby.
Použila jsem menší plech cca 33 x 23 cm s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem.