BEZLEPKOVÁ PIZZA Z JEDNODRUHOVÝCH MOUK

23.06.2024


🍕 330 g voda

🍕 20 g olivový olej

🍕 50 g hladká pohanková mouka

🍕 50 g celozrnná rýžová mouka (nebo dejte jinou jednodruhovou hrubě mletou)

🍕 150 g hladká rýžová mouka 

🍕 5 g sůl

🍕 1 balení sušeného droždí (já dala 10 g)

🍕 lžička cukru

🍕 3 g jemně mletého psyllia (případně dejte více, pokud byste měnili složení a měli těsto řídké, pokud máte psyllium hrubé, namočte si ho do části tekutin předem)


Do vody a oleje přidáme cukr a droždí. Důkladně promícháme a přidáme zbytek surovin. Vypracujeme těsto, které necháme 45 minut kynout. Poté ho vyválíme (pokud by se těsto lepilo, potřete si váleček olejem) a ozdobíme například kečupem, mozzarelou a olivami.

 
Troubu si nahřejeme na 230°C a upečeme cca 15 - 20 minut.

Ať se Vám podaří!!! :-) Verča