VYPĚSTUJ SI SVŮJ BEZLEPKOVÝ KVÁSEK

Srdečně Tě zvu do bezlepkové kváskové výzvy, která odstartuje 22.9.2025 (v týdnu od 15.9. Tě už pustím do skupiny, kam vložím pomůcky a instrukce). Videa budou krátká a časově nenáročná.

Výzva proběhne ve facebookové skupině, kam budu vkládat postupně videa, od začátku zakládání kvásku až po hotový kvásek. Pod videi budu radit a odpovídat na dotazy, když by Ti nebylo něco jasné. 


Jakou mouku zvolit?

Kvásek si můžeš založit z libovolné bezlepkové mouky, jak jednodruhové (pohanková, čiroková, rýžová..) nebo i ze směsí, pokud je upřednostňuješ. Na začátku výzvy Ti ráda poradím, co zvolit.


Jak to bude probíhat?

  • Do skupiny Tě pustím pár dnů před začátkem. Vložím do ní seznam pomůcek a surovin, ať si vše můžeš nachystat.
  • Společně si založíme kvásky a do skupiny potom vložím i recept na chléb, který můžeš rovnou vyzkoušet. Budeš si moc vyzkoušet i housky, podle mého receptu. Vložím také recepty na odložený kvásek :-) a ano, povíme si, co to je.
  • V prvním týdnu si založíme kvásky a v druhém týdnu můžeš zkoušet péct. 
  • Vysvětlím Ti zajímavosti a specifika ohledně pečení z jednodruhových bezlepkových mouk a o rozdílu mezi nimi a směsmi. 
  • Budeme mít také hosta, výživovou poradkyni Pavlu Bezděkovou, která nám poví o bezlepkových moukách z výživového pohledu (můžeš se i doptávat na to, co Tě bude zajímat).
  • V rámci výzvy proběhne i soutěž, které se můžeš zúčastnit.


A PROČ VLASTNĚ PÉCT S BEZLEPKOVÝM KVÁSKEM? 

KVÁSKOVÉ PEČIVO MÁ NESPOČET BENEFITŮ A VÝHOD ❤️

  • pokud se o kvásek správně staráme, vydrží nám navždy
  • pomocí kvásku můžeme upéct v podstatě cokoliv, nejen chléb, ale také rohlíky, bagety, koláče, bábovky, vánočky, buchty, knedlíky, pizzu apod.
  • kváskové pečivo je mnohem lépe stravitelné, nezatíží tak naše zažívání a nutriční složky z pečiva jsou tak pro naše tělo lépe využitelné 
  • takové pečivo má mnohem delší trvanlivost, proces kvašení ho přirozeně konzervuje (běžně jím bezlepkový kváskový chléb i týden)
  • jedinečná je i chuť kváskového pečiva, bez závanu droždí
  • má nižší glykemický index než běžné pečivo, zasytí nás tedy na delší dobu, což napomáhá hubnutí
  • domácí kváskové pečivo je mnohonásobně levnější než kupované, které často ani nejde sehnat


Už sis kvásek někdy zkoušela založit a nepodařilo se Ti to? 

Věřím, že se mnou to zvládneš, budu tam, abych Ti poradila. Motivující je i atmosféra ve skupině, protože jsou tam všichni na jedné lodi. 


Co o výzvě řekli její účastníci z minula:

"Výzva byla úžasná. Dlouho jsem sbírala odvahu k založení kvásku (přes rok cca :D) a díky vám jsem to zvládla. Kdyz jsem něco nechápala, zeptala jsem se a vy jste odpověděla tak, ze jsem vse pochopila. Super bylo, ze videa byly průběžně každý den a tak jsme to zvládly spolu."

"Jsem velmi spokojena, videa byla dobře udělaná a vše jsem podle nich zvládla. Dlouho jsem se kváskování bála a jsem moc ráda, že jsem na vaši výzvu narazila."

"Výzva splnila moje očakávania, získala som množstvo nových informácií aj odpovede na moje otázky. Ďakujem pekne."

"Jsem ráda že jsem se do výzvy přidala. Odpovědi na mé otázky jsem vždycky dostala. Pročítala jsem i otázky ostatních, kde jsem našla kolikrát taky rady, když jsem sama v něčem tápala."


Odkaz na skupinu Ti dorazí do emailu po vyplnění kontaktních údajů níže. Zažádat o přidání do skupiny můžeš už nyní, všechny žádosti schválím několik dnů před jejím začátkem. 


POJĎ DO TOHO, AŤ NA KONCI VÝZVY MŮŽEŠ MÍT NOVÉHO ČLENA DOMÁCNOSTI A ZNALOSTI, JAK SE O NĚJ STARAT ! ❤️ 

Těším se na Tebe, 

Verča Vintrová