VYPĚSTUJ SI SVŮJ BEZLEPKOVÝ KVÁSEK

Srdečně Vás zvu do bezlepkové kváskové výzvy. Tentokrát bude výzva méně časově náročná, takže naprosto věřím, že ji zvládnete.

Půjdeme na to trošku jinak, nejdříve založíme fermentovanou vodu a z ní poté kvásek. Je to jednodušší a časově méně náročná metoda s jistějším výsledkem :-)

Vše bude probíhat ve facebookové skupině, ale budu Vám posílat i videa na email. Ve skupině tedy nemusíte nutně být. Budu tam ale odpovídat na Vaše dotazy.

Kvásky si můžete založit z libovolné bezlepkové mouky, jak jednodruhové (pohanková, čiroková, rýžová..) nebo ze směsí. Můžete se mě ptát, vše Vám vysvětlím (jakou zvolit, jaká to má specifika atd.)

  • Do skupiny Vás pustím pár dnů předem. Vložím Vám tam seznam pomůcek a surovin, ať si vše můžete nachystat. Budu vše posílat i na email.
  • Společně si založíme kvásky a upečeme chléb z fermentované vody (nový recept), vysvětlím, jak ho můžete péct potom i z bezlepkového kvásku. 
  • Povíme si zajímavosti ohledně pečení z jednodruhových bezlepkových mouk a o rozdílu mezi nimi a směsmi. 


Možná jste si kvásek už zkoušeli založit a nepodařilo se vám to? Věřím, že se mnou to zvládnete, tentokrát zvolíme ještě jistější metodu (budu vše zakládat s Vámi a vkládat videa a rady). 

Odkaz na skupinu Vám dorazí na Váš email po vyplnění kontaktních údajů. Přidat se můžete už nyní, Vaše žádosti schválím několik dnů předem. 


A PROČ VLASTNĚ PÉCT S BEZLEPKOVÝM KVÁSKEM? 

KVÁSKOVÉ PEČIVO MÁ ŘADU BENEFITŮ A VÝHOD ❤️

  • pokud se o kvásek správně staráme, vydrží nám navždy
  • pomocí kvásku můžeme upéct v podstatě cokoliv, nejen chléb, ale také rohlíky, bagety, koláče, bábovky, vánočky, buchty, knedlíky apod.
  • kváskové pečivo je mnohem lépe stravitelné, nezatíží tak naše zažívání a nutriční složky z pečiva jsou tak pro naše tělo lépe využitelné 
  • takové pečivo má mnohem delší trvanlivost, proces kvašení ho přirozeně konzervuje (běžně jím bezlepkový kváskový chléb i týden)
  • jedinečná je i chuť kváskového pečiva, bez závanu droždí
  • má nižší glykemický index než běžné pečivo, zasytí nás tedy na delší dobu, což napomáhá hubnutí


Velkou výhodou domácího pečení je především to, že víme, co jsme do těsta dali a pokud máme nějaká dietní omezení, můžeme si recept upravit podle sebe. Je úžasné, nebýt závislí na kupovaném pečivu!

POJĎTE SI SE MNOU VYPĚSTOVAT SVŮJ KVÁSEK! ❤️ 

Moc se na Vás těším, 

Verča Vintrová